EGEN PARSELL MED DIN EGEN MAT

Nes Strandhager skal gi familier mulighet til å dyrke egen mat, og ha tilgang til aktiviteter sommer som vinter. Hver hytte står på en tomteparsell på 200-250 m². Her skal man kunne dyrke sine egne bær og grønnsaker, plante blomster og nyte livet.

Folk i byen ønsker seg et liv på landet, hvor store og små kan utforske og ta del i gleden over å kunne produsere egen mat, og ikke minst øke forståelsen for hvor maten kommer fra. Strandhagene skal brukes som et fristed for rekreasjon. Det skal vi legge til rette for.

 

iStock-459441633.jpg
iStock-929499800.jpg

Kolonihager har eksistert siden begynnelsen av 1900-tallet og var tenkt som et gode til arbeiderfamilier i de store byene. De hadde sin storhetstid fra 30- til 60-tallet, mens interessen falt på 70- og 80-tallet. Nå er kolonihager igjen populære. I Oslo er det 14 års ventetid, og over 5000 på venteliste. Nes Strandhager er kun 45 minutter unna.

Vi tilbyr moderne løsninger, uten kompliserte reglementer og dugnadsplikt. Her skal det være fokus på det gode strandhageliv, alene og på lag med andre. Vi ønsker at folk skal kjenne på gleden av å kunne bo store deler av året i deres egen lille ”drømmehage”, ta del i kultur og naturliv, og sette pris på alt som jorda kan gi av gode smaker og vakre blomster.

Vi håper mange ser fram til hyggelige måltider kanskje på ”egen” restaurant med egenfisket fisk til middag akkompagnert av grønnsaker fra egen hage. Nes strandhager skal være en opplevelse, både for de som er så heldige å eie en hytte, men også for folk som bor i regionen. Her ligger alt til rette for sports-, fritids- og kulturaktiviteter for store og små.